Tijdwaarneming

ioWorks ontwikkelt tijdwaarnemingssystemen voor sport-evenementen, conditietrainingen en fysiotherapeutische oefeningen.

Een typisch tijdwaarnemingssysteem bestaat meestal uit een portable display, gecombineerd met een nauwkeurige timer en een paar IR finish oogjes.  De IR finish oogjes zijn uitermate nauwkeurig en kunnen een doorgang detecteren in minder dan 1 milliseconde en door een dubbele IR straal blijven deze oogjes heel goed werken tijdens regen, hagel en sneeuw.

Bij ski-club Wolfskamer zijn de leraren vooral erg positief over het gemak waarmee deze IR oogjes zijn uit te richten waardoor ze snel zijn neer te zetten bij een training.

Het systeem kan zowel als een bedraad als draadloos worden ingezet. Er kunnen meerdere displays aan een tijdwaarneming-systeem worden gekoppeld zodat er op meerdere plaatsen duidelijk zicht is op lap- en de finishtijden.

Het tijdwaarnemingssysteem kan eenvoudig worden gekoppeld met een Windows PC om de tijden te verwerken in Excel of andere tijdsregistratie software van derde partijen. Alle interfaces van dit systeem zijn volledig open.

Deze tijdwaarnemingssystemen zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor het skiën en kunnen gebruikt worden voor een gewone slalom afdaling en tevens voor een parallel slalom. Het systeem kan ook ingezet worden voor andere sporten zoals paarden sport, mennen, BMX, atletiek, zwemmen en evenementen zoals zeepkist races en Ninja Warriors.

Deze systemen zijn te koop en zijn ook te huur. Voor meer informatie neem gerust contact met mij op via e-mail of mobiel.